TEMOFESZT 2011 – Látnivalók, kiállítóink

TEMOFESZT 2010
2011-ben is megrendezésre kerül a nagy sikerű – ma már nem csak vasútmodellekből álló, hanem szinte minden közlekedési eszközt (modelleken keresztül) bemutató – fesztivál, a volt MÁV Gépészet Északi Járműjavító területén.

A kiállítás, a ma már nem működő üzem Eiffel Csarnokában lesz, ahol a vasúti járművek javítását végezték.

A csarnok épülete ma műemléki védettséget élvez, mivel 1885-ben épült Eiffel tervei alapján. A közel 23.000 m2 alapterületű épület, a nagy gőzmozdonyjavító-csarnok műhely volt. Még a mai napig is érezhető a több évtizedes gépszag, amitől igazán hű élményt kapunk.

Eiffel-csarnok

Eiffel-csarnok

Az idei fesztiválon kb. 15.000 m2-en mutatunk be különböző modellezési ágakat: felépítésre kerül RC digitális vezérlésű modul terepasztal, ahol a mai csúcstechnológiákkal vezérlik az asztalon közlekedő vonatokat, váltókat és egyéb vasúti berendezéseket. A leghosszabb analóg rendszerű modul terepasztal a 100 métert is megközelíti.

Közel 60 típusú, méretű és méretarányú terepasztal Kánaán várja a vasútmodell rajongóit, amik közül több is kipróbálható.
Versenyautó pálya, daru, hajó, repülő modellek, RC autó DRIFT bemutató, igazi drift autók, tank csaták, LEGO® és PLAYMOBIL® város, játszósarok, papírsárkány készítés, modellbörze várja, a rendezvényre kilátogatókat.

A 2011-es rendezvény szenzációja a 100 db vitrinből álló “labirintus”. Ezekben a vitrinekben különböző méretű közlekedéssel kapcsolatos modellek, relikviák, vasúti emléktárgyak, Magyarország Repüléstörténeti kiállítása 1200 db 1:100 méretarányú saját építésű repülőmodellel Winkler László gyűjteménye, valamit fényképek is megtekinthetőek lesznek.

DSC09181

100 vitrinből álló MÁV logó

Természetesen a nagyvasút egyik másik ismert járművei is jelen lesznek háttérképnek.
A régi járművek szerelmesei is megcsodálhatnak egy-két veterán autót, motort, teherautót, buszt is.

Hozzászólások lezárva.